TQ Sudi Follow :)

Monday, 12 December 2011

Hantu wanita Jepun

Hantu wanita Jepun di air terjun Pinasungkulan
sebuah video berjudul penampakan di Arter Pinasungkulan (2). Avi dilaporkan menampakkan kelibat hantu wanita Jepun yang sedang berada di Air Terjun Pinasungkulan, Manado Sulawesi Utara. Hantu wanita tersebut dilihat berada di sekitar lokasi Kalash perlombongan emas PT MSM.

Awalnya, seorang warga Likupang bernama Noldy Massing merakam lokasi air terjun dan terkejut kerana melihat kelibat wanita Jepun tertangkap dalam kameranya. Seingatnya, dia dan teman-temannya tidak melihat apa pun di lokasi tersebut.

Kerana merasa tidak puas hati, beberapa hari kemudian dia dan teman-temannya kembali ke air terjun itu untuk merakam dengan kamera video. Yang mengejutkan, mereka tidak melihat kelibat tersebut dengan mata kasar, namun dapat melihatnya melalui kamera telefon bimbit.

Anehnya, hanya telefon bimbit dari seorang saja yang boleh menangkap kelibat wanita Jepun itu. Seorang yang merakam dengan kamera handycam, justeru tidak berhasil menangkap gambar hantu itu.

Menurut Noldy, daerah sekitar Air Terjun itu memang dianggap berhantu dan jarang didatangi orang. Sejak dulu orang yang melawat tempat ini selalu mengalami kejadian-kejadian aneh.

Meskipun ramai orang yang meragukan keasliannya, namun Noldy bersikap keras bahawa video mahu pun foto ini adalah asli. Dia Sebaliknya mencabar agar video tersebut dianalisa untuk membuktikan keasliannya. "Coba saja dianalisa," ujarnya melalui mesej yang ditulisnya melalui facebook.

Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment